Forretningsorden for forældrerådet:

Sammensætning:

• Forældrerepræsentanter fra samtlige klasser, (klasserådet stiller med mindst én repræsentant), SFO, lærerrepræsentant, bestyrelsesrepræsentant og skoleleder. Alle interesserede forældre kan deltage i møderne.

Konstituering:

• Forældrerådet konstituerer sig op det første møde, der afholdes i september måned, hvor der vælges formand, næstformand og referent. Alle forældre kan stille op til valget. Valget gælder i ét år.

Udvalg:

• Der kan efter behov nedsættes forskellige udvalg.

Antallet af møder:

• Der afholdes 3-4 møder årligt, typisk ét til to møder i 1. halvdel af skoleåret, ét møde januar/februar og ét møde i maj måned. Antallet af møder forøges såfremt der bliver behov for det.

Forberedelse:

• Forældrerepræsentanterne foranlediger, at klassens forældre og klasserådet får mulighed for at stille konkrete forslag til behandling i forældrerådet.

Dagsorden:

• Alle med tilknytning til skolen kan sætte punkter på dagsordenen ved henvendelse til formanden. Punkter til dagsordenen afleveres senest 14 dage før et forældrerådsmøde. Dagsordenen udsendes 8 dage før mødet.

Mødeindhold:

• Information til og fra bestyrelse.
  • Information til og fra skoleleder.
  • Orientering fra formanden.
  • Aktuelle forslag og ideer fra alle klasseråd.
  • Temadrøftelse.
  • Forslag til temadrøftelse på næste møde.
  • Dato for næste møde.
  • Eventuelt.

Budget.

• Forældrerådets budget kører via skolens bogholderi.

Referat:

• Referenten udarbejder referat af mødet. Referatet oplæses til godkendelse inden mødets slutning. Referenten renskriver referatet, som via skolens kontor udsendes til forældrekredsen senest 3 uger efter mødet.

Beretning:

• Forældrerådet aflægger beretning på skolens generalforsamling.

Nakskov 2008